A Laurel Canyon-Inspired London Town House for a Pair of Pop Musicians

0
44


On the ground level, a plush platformed seating area with goldenrod velvet cushions and salmon-colored carpeting is reminiscent of John Lautner’s signature conversation pits—but elevated rather than sunk. The U-shaped bench, which features cubbies in the base, faces six smoked mirror panels that cleverly conceal the television when it’s not being used for a cozy film screening.

Dim lighting offers a mellow nighttime ambiance.

The adjacent dining nook mixes vintage furniture, like an Eero Saarinen Tulip table and Marcel Breuer Cesca chairs, with bold art by Jesse Kanda and microcement floors that weave a consistent, contemporary touch through the entire home. “We were all quite conscious of not trying to make a deliberately retro house,” Louis explains. “We tried to avoid making a pastiche and instead produce a modern take on it.”

“There are only three or four main materials being used everywhere. I think any more than that gets a bit mental,” Louis says.

The idea for fluted glass upper cupboards came from a coffee shop Louis visited in Oslo.

Custom elm joinery and unlacquered brass hardware adorn the semi-closed kitchen and tunnel-like hallway, which is lined with hidden pocket doors that maximize the small footprint. Each one camouflages a functional entity, like utilities, closets, and a toilet. “It’s not a big space, but there’s absolutely everything here,” Ben says. “We never run out of storage.”

“Ben and Rae were adamant that the whole bathroom be part of the bedroom and I—being a massive prude and the most British one out of all of us—was kind of aghast at the idea,” Louis admits. The trio compromised with a heavy linen blackout curtain that can be used as a divider.

The abundant use of cork tile is a nod to Hungarian architect Ernő Goldfinger, who was friends with Louis’s grandfather. The natural material is at once sustainable, water resistant, and insulating.

An airy glass and steel balustrade encases the sculptural staircase that leads upwards, where the open main suite combines Ben and Rae’s bedroom and bathroom. With raw plaster walls, original wood beams, cork tile, and fluted glass shower doors, it’s a tranquil departure from the spirited decor below. Yet whether the duo is working on a new album, entertaining friends, or singing their baby Mila to sleep, the design around them is endlessly inspiring.



Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here